r
Nosalty Logó

Csokoládés-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csokoládés-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    432.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1288 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 6267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 497 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összeforgatjuk a lisztet, sót, sütőport, majd hozzákeverjük a cukrot, diót.
  2. Ezután összedolgozzuk a margarinnal és a tojásokkal, végül gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a durvára vágott csokoládét is.
  3. Egy rövid időre hidegre tesszük, közben két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A masszából kb. 20 g súlyú, diónyi gömböket formálunk, és kellő távolságra egymástól a tepsibe rakosgatjuk őket.
  5. Végül kb. 1 cm vastagságúra ellapítjuk.
  6. Sütés tepsinként kb 10 perc alatt. Nekem 62 db lett ebből a mennyiségből, jól záródó dobozban sokáig el áll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7549
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-diós keksz
Katharosz 499 recept

Kiadós mennyiségű, ízletes ropogtatni való. Forrás: "Magyar Konyha édességek" kedvenc könyvem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...