r
Nosalty Logó

Csokoládés créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt felfőzzük. A csokoládét apróra vágjuk, és a tejszínben felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat a 100 g cukorral krémesre keverjük, majd a forró csokoládés-tejszínt apránként hozzákeverjük.
  3. A masszát 6 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8079
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sok tejszín valódi kalóriabombává teszi ezt a desszertet. De nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...