r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Csokoládékrémes kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Összesen 3659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 3659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A kosárkához

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk a papírból, megkenjük olvasztott vajjal, szitálunk rá narancsvirág porcukrot (a porcukorba rétegesen narancsvirágot teszünk, és így érleljük legalább 1 hétig) és fahájat. Feltekerjük, mint egy csigát, 2 cm-es szeletekre vágjuk (10 db lett belőle).
  2. Ezeket a szeleteket kinyújtjuk vékonyra, és szilikon muffin formába fektetjük (így lesz kosárka alakjuk).
  3. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 14-15 perc alatt megsütjük őket. Rácsra téve hűtjük.
  4. A ganache-hoz a tejszínt felforrósítjuk (nem forraljuk), és elkeverjük benne a csokoládét, míg teljesen el nem olvad. Végül hozzáadjuk a narancslikőrt is.
  5. Hűtőben több órát, akár egész éjszakát hűtjük.
  6. A teljesen lehűlt masszából kemény habot verünk. Habzsákba töltve a kosárkákat megtöltjük vele.
  7. Díszítésnek félbevágott kandírozott narancsszeletet teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3824
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládékrémes kosárka
Évi néni 1830 recept

Megint játszottam egy kicsit. Körülnéztem, mit találok otthon, és abból készítettem ezt a kényeztető édességet. Persze könnyű úgy, hogy már ott várt a narancsvirágos cukor, el van téve kandírozott narancshéj. Ezek talán nincsenek minden háztartásban, de én készítettem őket. Plusz kiegészítői ennek a finomságnak. Természetesen el lehet készíteni porcukorral és narancs nélkül is, akkor is nagyon finom lesz.

Hozzávalók

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...