r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gubigabi
Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

714
Kalória
11.2g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
64.6g
Zsír
50.4g
Víz
208.7g
Koleszterin
4.8g
Rost
2.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 8573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    774.9 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    2505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6337.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1128 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 8573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 401 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi cukrot is hozzáadjuk.
  3. A diót a cukros tojássárgájához adjuk az olvasztott, de nem meleg vajjal és a narancshéjjal együtt. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 170 C fokon 50-60 percig tűpróbáig sütjük.
  6. A csokoládékrémhez a tejszínt egy lábasban a cukorral kevergetve 2-3 percig főzzük, míg a cukor elolvad benne. Majd a vajat is beledobjuk, és ha ez is elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Csomómentesre keverjük és hűlni hagyjuk, majd pár órára hűtőszekrényben jól lehűtjük. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  7. A tortakorongot lapjában három részre vágjuk. A csokoládékrémet négy részre osztjuk.
  8. A tortalapokat ezzel megkenve egymásra illesztjük. Az oldalát is bekenjük krémmel, majd darált dióba hempergetjük.
  9. Végül a tetejére is rákenjük a krémet, csillagcsöves habzsákból díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A Príma Konyha régebbi számában akadtam erre a receptre és mivel gluténérzékeny vendéget vártam, kipróbáltam. Nagy sikert arattam vele, nem csak a várt vendégem körében. Nagyon finom torta és mivel az ízvilága igazán ünnepi, jó szívvel ajánlom akár a karácsonyi asztalra is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!