r
Nosalty Logó

Csokoládéhab-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokoládéhab-torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált kekszhez adjuk hozzá a (puha) vajat, a kakaóport és 1 ek. porcukrot; keverjük össze, majd csatos tortaforma aljába simítgassuk bele; ez mehet is a hűtőbe addig, míg a krém elkészül.
  2. A csokikat törjük össze, majd gőz fölött olvasszuk fel, adhatunk hozzá néha pár cseppet a tejszínből, csak hogy ne ragadjon az edény oldalához. Tegyük félre hűlni.
  3. A tejszínből, hozzáadva a habfixálót, gépi habverővel verjünk viszonylag kemény habot.
  4. A mascarpone-t keverjünk össze fakanállal 2 ek. porcukorral, és óvatosan forgassuk bele a kész habba, majd a közben kihűlt (de min. langyos) csokoládét is adagoljuk szépen bele; lassan dolgozzuk össze őket.
  5. Vegyük elő a kekszalapot, és öntsük rá, majd simítsuk el a csokoládés habot. Díszíthetjük a tetejét ízlésünk szerint; grillázzsal, dekorcukorral, darált dióval ésatöbbi :)
  6. Min. 2 órára tegyük hűtőbe tálalás előtt!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3778
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szerelmem Édesanyjától kaptam ezt az elronthatatlan receptet, köszönöm! Én nem vagyok édesszájú, de rendszeresen rájárok erre a finomságra. Nem túl édes, inkább a minőségi csokoládé dominál. A mascarpone (stb.) miatt sajnos nem egy olcsó mulatság, de időnként megéri elkészíteni, a siker garantált ;)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...