Csokoládé torta Ilcsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
14g tej8 kcal
-
14g napraforgó olaj127 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
31 kcal
A ganache krémhez
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
25g porcukor97 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
Összesen
996
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
115g tej64 kcal
-
115g napraforgó olaj1017 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
A ganache krémhez
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
7957
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
12.8g tojás16 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
3.9g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
7.8g fehér csokoládé42 kcal
-
3.9g növényi habtejszín10 kcal
A ganache krémhez
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
11.7g étcsokoládé64 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
7.8g porcukor30 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
Összesen
311
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
996
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 442.9 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7002.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1695 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1078 mg
-
Foszfor 2744 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 906.5 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 488.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 1001 mg
-
Retinol - A vitamin: 1305 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1637 micro
Összesen
7957
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
115 ml tej
-
115 ml napraforgó olaj
-
15 teáskanál cukor
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1 dl növényi habtejszín
A ganache krémhez
-
0.5 ml vaníliaaroma
-
3 dl habtejszín
-
1 ml rumaroma
A díszítéshez
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Kettő 3 tojásos kakaós tortalapot készítünk, de az egyikről pár cm-t levágunk.
- A tojásfehérjéket felverjük 6 g cukorral.
- A sárgákat is összekeverjük először a cukorral, majd a többi hozzávalóval.
- Végül az átszitált lisztet és a habot is beleadjuk, és sütőpapíros formába simítjuk.
- 35-40 percig sütjük 175 fokon, majd kihűtjük, felvágjuk, és megtöltjük a következő krémmel.
- Főzünk egy vaníliás pudingot, de csak 4 dl tejjel, majd beletördeljük a 20 dkg fehér csokit, és kicsit kihűtjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliát, és kézi habverővel elkezdjük felverni. Mikor már jó keménynek látjuk, négy felé osztjuk a krémet és a lapokat, az egész tortát bekenjük vele.
- A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, ebbe is beletördeljük az étcsokikat, egy kanál rumaromát és kevergetjük, amíg elolvad.
- A tortát rácsra tesszük, majd a kissé kihűlt bevonómázat a közepére folyatjuk, amíg mindenhol bevonja a tortát.
- Hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a royal icynget (amivel már a mézeskalácsaimat is díszítem évek óta).
- 20 dkg porcukrot és 1 tojásfehérjét összekeverünk, nyomózsákba tesszük, és sütőpapírra kis mintákat rajzolunk. Száradnia kell legalább fél napig.
- Másnap a tortát ezekkel a kis figurákkal és egy pár rózsaszirommal, no meg az örök kedvenc pillangóval öltöztettem díszruhába, aszületésnaposlányom tiszteletére.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6046
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Születésnapot tartottunk a családban. Kitti lányom csokitortát rendelt, mert ezt mindenki szereti. 3x csokis tortát készítettem, mert a tészta kakaós, a krém fehér csokis, a máz pedig ganache lett. Nagyon ízlett mindenkinek, az utolsó morzsáig elfogyott.