r
Nosalty Logó

Csokoládé torta Ilcsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládé torta Ilcsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A ganache krémhez

A díszítéshez

Összesen 996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A ganache krémhez

A díszítéshez

Összesen 7957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A ganache krémhez

A díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    442.9 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7002.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1305 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 7957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A ganache krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettő 3 tojásos kakaós tortalapot készítünk, de az egyikről pár cm-t levágunk.
  2. A tojásfehérjéket felverjük 6 g cukorral.
  3. A sárgákat is összekeverjük először a cukorral, majd a többi hozzávalóval.
  4. Végül az átszitált lisztet és a habot is beleadjuk, és sütőpapíros formába simítjuk.
  5. 35-40 percig sütjük 175 fokon, majd kihűtjük, felvágjuk, és megtöltjük a következő krémmel.
  6. Főzünk egy vaníliás pudingot, de csak 4 dl tejjel, majd beletördeljük a 20 dkg fehér csokit, és kicsit kihűtjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliát, és kézi habverővel elkezdjük felverni. Mikor már jó keménynek látjuk, négy felé osztjuk a krémet és a lapokat, az egész tortát bekenjük vele.
  8. A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, ebbe is beletördeljük az étcsokikat, egy kanál rumaromát és kevergetjük, amíg elolvad.
  9. A tortát rácsra tesszük, majd a kissé kihűlt bevonómázat a közepére folyatjuk, amíg mindenhol bevonja a tortát.
  10. Hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a royal icynget (amivel már a mézeskalácsaimat is díszítem évek óta).
  11. 20 dkg porcukrot és 1 tojásfehérjét összekeverünk, nyomózsákba tesszük, és sütőpapírra kis mintákat rajzolunk. Száradnia kell legalább fél napig.
  12. Másnap a tortát ezekkel a kis figurákkal és egy pár rózsaszirommal, no meg az örök kedvenc pillangóval öltöztettem díszruhába, aszületésnaposlányom tiszteletére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6046
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapot tartottunk a családban. Kitti lányom csokitortát rendelt, mert ezt mindenki szereti. 3x csokis tortát készítettem, mert a tészta kakaós, a krém fehér csokis, a máz pedig ganache lett. Nagyon ízlett mindenkinek, az utolsó morzsáig elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A ganache krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...