Csokoládé-habcsók torta mascarponéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
41g cukor157 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
24 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
A szóráshoz
-
1g porcukor3 kcal
A forma kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
325g cukor1258 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
191 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g tej17 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A szóráshoz
-
7g porcukor27 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
7132
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
22.4g étcsokoládé122 kcal
-
12.3g tojás15 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
18.2g cukor70 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
14g mascarpone57 kcal
A szóráshoz
-
0.4g porcukor2 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 422.7 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4937.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1007 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 661 mg
-
Foszfor 2126 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 756.8 g
-
Cukor 541 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 323.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1827 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 1790 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
7132
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
400 g étcsokoládé
-
4 db tojás
-
325 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
50 g étkezési keményítő
-
150 g finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 ek tej
-
200 g habtejszín
-
250 g mascarpone
A szóráshoz
-
1 ek porcukor
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy tortaformát vajjal kikenünk. A tortabevonót darabosra vágjuk. 150 g-ot a tortabevonóból gőzfürdőben felolvasztunk. Majd 10 percig hűlni hagyjuk.
- A vajat 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a folyékony tortabevonót is hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel felváltva apránként hozzákeverjük a krémhez.
- A massza felét a kivajazott tepsibe simítjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a 225 g cukrot. A tojásfehérjének a felét enyhén hullámosan a csokoládés masszára kenjük, körben kb. 2 cm-et szabadon hagyunk. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt masszát és tojásfehérjét ugyanígy megsütjük.
- 250 g tortabevonót gőzfürdőben felolvasztunk, majd kb.15 percig szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a mixerrel röviden átkeverjük. A tortabevonót hozzákeverjük, majd a tejszínt is óvatosan hozzáadjuk. A krémet az egyik tortalapra kenjük, a másik tortalapot rárakjuk.
- Kb. 3 órára hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19556
- Feltöltés dátuma: 2010. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Hétvégén mentünk az unokákat meglátogatni, úgyhogy valami finomat akartam sütni. Erre a receptre egy folyóiratban akadtam. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.