r
Nosalty Logó

Csokoládé-habcsók torta mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládé-habcsók torta mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 7132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    422.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.8 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 7132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaformát vajjal kikenünk. A tortabevonót darabosra vágjuk. 150 g-ot a tortabevonóból gőzfürdőben felolvasztunk. Majd 10 percig hűlni hagyjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a folyékony tortabevonót is hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel felváltva apránként hozzákeverjük a krémhez.
  3. A massza felét a kivajazott tepsibe simítjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a 225 g cukrot. A tojásfehérjének a felét enyhén hullámosan a csokoládés masszára kenjük, körben kb. 2 cm-et szabadon hagyunk. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt masszát és tojásfehérjét ugyanígy megsütjük.
  4. 250 g tortabevonót gőzfürdőben felolvasztunk, majd kb.15 percig szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a mixerrel röviden átkeverjük. A tortabevonót hozzákeverjük, majd a tejszínt is óvatosan hozzáadjuk. A krémet az egyik tortalapra kenjük, a másik tortalapot rárakjuk.
  5. Kb. 3 órára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19556
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén mentünk az unokákat meglátogatni, úgyhogy valami finomat akartam sütni. Erre a receptre egy folyóiratban akadtam. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.  

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...