r
Nosalty Logó

Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Laura36
Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1256
Kalória
23.2g
Fehérje
145.7g
Szénhidrátok
63.5g
Zsír
76.7g
Víz
413g
Koleszterin
3.5g
Rost
98.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 5022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból egyszerű piskótát sütünk: felverjük a 7 tojásfehérjét, ha már kemény, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat (egyesével), és egységesre keverjük. Végül a lisztet is kanalanként beletesszük, és simára keverjük. Megsütjük. (tűpróba!)
  2. A krém elkészítését a csoki gőzfürdő feletti megolvasztásával kezdjük. Közben az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és az 5 dkg cukrot, és a maradék 4 dl tejjel és a vaníliarúddal hagyományos módon felfőzzük.
  3. Ha a sűrű puding elkészült, belekanalazzuk a 10 dkg cukrot (amíg még meleg, hogy elolvadjon benne), majd az olvadt csokit is hozzákeverjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a krém, és ekkor a felhabosított puha vajjal robotgéppel összedolgozzuk.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is be tudjuk kenni vékonyan.
  5. Ízlés szerint a tetejét bevonhatjuk csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Stahl Judit csokoládés édességek című kiadványából van a krém receptje, némi változtatással. Nagyon egyszerű elkészíteni, és biztos a siker!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!