r
Nosalty Logó

Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Csokitorta 19. - mogyorós, mazsolás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 5022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból egyszerű piskótát sütünk: felverjük a 7 tojásfehérjét, ha már kemény, hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat (egyesével), és egységesre keverjük. Végül a lisztet is kanalanként beletesszük, és simára keverjük. Megsütjük. (tűpróba!)
  2. A krém elkészítését a csoki gőzfürdő feletti megolvasztásával kezdjük. Közben az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és az 5 dkg cukrot, és a maradék 4 dl tejjel és a vaníliarúddal hagyományos módon felfőzzük.
  3. Ha a sűrű puding elkészült, belekanalazzuk a 10 dkg cukrot (amíg még meleg, hogy elolvadjon benne), majd az olvadt csokit is hozzákeverjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a krém, és ekkor a felhabosított puha vajjal robotgéppel összedolgozzuk.
  4. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is be tudjuk kenni vékonyan.
  5. Ízlés szerint a tetejét bevonhatjuk csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6061
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Stahl Judit csokoládés édességek című kiadványából van a krém receptje, némi változtatással. Nagyon egyszerű elkészíteni, és biztos a siker!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...