r
Nosalty Logó

Csokis szelet Sienne konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Csokis szelet Sienne konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3793 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    241.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2366.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 3793 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokit mikróban közepes hőfokon, kis darab vajjal, pár kanál vízzel kis porcelántálban felolvasztjuk. (1 perc, utána keverés, és ha szükséges, még fél-egy perc.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjéket félretesszük.
  3. A tojássárgákat, vajat, cukrot, sót, olvasztott csokit robotgéppel simára keverjük.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, könnyedén hozzákeverjük a csokis keverékhez, és hozzáadjuk a lisztet és darált diót (mandulát).
  5. Papírral kibélelt, lapos tepsire kenjük a tésztát. (A fotón látható sütit dupla mennyiségből csináltam, alapmennyiségből laposabb lesz.) 10-15 perc alatt 180 fokon szilárdra sütjük (ne égjen meg, legjobb, ha éppen csak nem nyers már), majd hagyjuk kihűlni.
  6. A tepsiben lévő tésztát elfelezzük. (Nem rétegekre vágjuk, hanem egyszerűen ketté fogjuk hajtani, azaz a kész süti csak feleakkora lesz, mint a tepsi.) Majd az egyik felét savanykás lekvárral megkenjük, a másik felét rásimítjuk.
  7. Kedvünk szerint bevonhatjuk a tetejét kevés vajjal és tejjel felolvasztott csokival, akár durvára vágott dióval is megszórhatjuk. De önmagában is finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 29577
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégek jöttek, és kellett valami gyors és finom desszert. A receptet svájci szakácskönyvben találtam, és a gyorsasága, egyszerűsége miatt választottam. Viszont mindenki nagyon dicsérte, igazán nagyon finom. Készíthető natúran, egyszerűen, csokibevonat nélkül, pár szem gyümölccsel, málna-eper- vagy vaníliaszósszal, tejszínhabbal, fantázia szerint. Lehet kis háromszögekre vágni, és pohárkrém, gyümölcssaláta, stb. mellé is tálalni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...