r
Nosalty Logó

Csokis-ropogós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-ropogós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 5936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4887.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A lisztet és a sütőpot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután jöhet a cukor és a tojássárgája. A hozzávalókból szép golyót formázunk, és folpack-ba tekerve, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán a tortaformánk átmérőjénél 2-3 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. (Kezdőknek ajánlom a sütőpapíros nyújtást: sütőpapír a tészta alá, sütőpapír a tészta fölé, így nem fog szakadni a tészta, a formába is könnyebb belerakni, az alsó sütőpapír eltávolítása után, félig a felsőt is érdemes lehúzni.) A tészta széleit a tortaforma széleire tapasztjuk, hogy pereme legyen.A tésztát megszurkáljuk villával (sokszor), majd egy sütőpapírt helyezünk rá, amire babot/lencsét szórunk súlynak. Így elősütjük 15 percen keresztül.A sütőt ezután nem zárjuk el, hanem 180 fokra vesszük a hőmérsékletét.
  4. Amikor a tészta kicsit hűlt, leszedjük róla a sütősúlyt és a papírt.
  5. A krémhez a tejszínt és a tejet egy edényben felforraljuk. Aztán gyorsan levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit, és kevergetve felolvasztjuk benne. Belekeverjük a tojásokat, majd a csokikrémet a tortaformában lévő, elősütött tésztára öntjük, és újabb 15 percig sütjük.
  6. Ezalatt a ropogós rész hozzávalóit robotgéppel összeaprítjuk.
  7. Amikor már hűlt egy keveset a tortánk, rászórjuk a „ropit”, és belenyomkodjuk kissé a krémbe. Jót tesz neki, ha áll pár órát a hűtőben. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10919
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Ha valakinek túl tömény lenne, tálalhatja pl. Hulalából felvert habbal, ami könnyít rajta (de nem a kalóriákon persze :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy álom csokitorta a Schokolade c. német könyvből, amit legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba. Fantasztikus íze van, jobban nem akarom dícsérni, próbáljátok ki :).

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...