Csokis-ropogós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g víz0 kcal
A csokikrémhez
-
19g habtejszín55 kcal
-
19g tej11 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
14g tojás17 kcal
A ropogós részhez
-
13g barna cukor48 kcal
-
13g dió82 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
10g zabkeksz47 kcal
-
0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
Összesen
745
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g víz0 kcal
A csokikrémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g tej84 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
110g tojás138 kcal
A ropogós részhez
-
100g barna cukor380 kcal
-
100g dió654 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
80g zabkeksz372 kcal
-
0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5936
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
8.3g vaj59 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A csokikrémhez
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
17.3g étcsokoládé94 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
A ropogós részhez
-
6.9g barna cukor26 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
5.5g zabkeksz26 kcal
-
0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
1g vaj7 kcal
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
745
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 372.3 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1061 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4887.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 1920 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 240 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1575 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
5936
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
409
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojássárgája
A csokikrémhez
-
1.5 dl tej
A ropogós részhez
-
100 g barna cukor
-
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A forma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A lisztet és a sütőpot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután jöhet a cukor és a tojássárgája. A hozzávalókból szép golyót formázunk, és folpack-ba tekerve, fél órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát lisztezett deszkán a tortaformánk átmérőjénél 2-3 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. (Kezdőknek ajánlom a sütőpapíros nyújtást: sütőpapír a tészta alá, sütőpapír a tészta fölé, így nem fog szakadni a tészta, a formába is könnyebb belerakni, az alsó sütőpapír eltávolítása után, félig a felsőt is érdemes lehúzni.) A tészta széleit a tortaforma széleire tapasztjuk, hogy pereme legyen.A tésztát megszurkáljuk villával (sokszor), majd egy sütőpapírt helyezünk rá, amire babot/lencsét szórunk súlynak. Így elősütjük 15 percen keresztül.A sütőt ezután nem zárjuk el, hanem 180 fokra vesszük a hőmérsékletét.
- Amikor a tészta kicsit hűlt, leszedjük róla a sütősúlyt és a papírt.
- A krémhez a tejszínt és a tejet egy edényben felforraljuk. Aztán gyorsan levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit, és kevergetve felolvasztjuk benne. Belekeverjük a tojásokat, majd a csokikrémet a tortaformában lévő, elősütött tésztára öntjük, és újabb 15 percig sütjük.
- Ezalatt a ropogós rész hozzávalóit robotgéppel összeaprítjuk.
- Amikor már hűlt egy keveset a tortánk, rászórjuk a „ropit”, és belenyomkodjuk kissé a krémbe. Jót tesz neki, ha áll pár órát a hűtőben. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10933
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Ajánló
Ha valakinek túl tömény lenne, tálalhatja pl. Hulalából felvert habbal, ami könnyít rajta (de nem a kalóriákon persze :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ismét egy álom csokitorta a Schokolade c. német könyvből, amit legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba. Fantasztikus íze van, jobban nem akarom dícsérni, próbáljátok ki :).