r
Nosalty Logó

Csokis-ribizlis madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Csokis-ribizlis madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 1580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

24 db madeleine-hez

  1. Szedegessük le a ribizliszemeket a száracskákról.
  2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a porcukrot egy tálban.
  3. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük a sütőporos liszthez a vajjal együtt, a fehérjét pedig felverve adjuk a tésztához.
  4. A csokit vágjuk apró darabokra, majd mehetnek a tésztába.
  5. Végül óvatosan öntsük a tálba a ribizliszemeket és nagy mozdulatokkal keverjük el őket a tésztában.
  6. (Ha nem szilikonos formát használunk, akkor jól vajazzuk ki a mélyedéseket!) Tegyünk egy-egy teáskanálnyi tésztát a madeleine sütőforma minden horpadásába, majd 30 percen keresztül pihentessük.
  7. 220 fokon 8-10 perc alatt süssük meg őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10133
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 21.

Ajánló

Ha két madeleine sütőformát használunk (2*12db), akkor az egyiket pár perccel tovább hagyhatjuk sülni, így annak is kedvezni tudunk, aki a ropogósabb darabokat szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában című önéletrajzi regényében az elbeszélő madeleine-nek nevezett desszert-aprósüteménybe harap és ennek hatására törnek elő belőle gyermekkori emlékei. Úgy gondoltam, hogy ha már készítem, akkor valami gyümölcsös változat lesz az első, amit kipróbálok itthon. A francia receptek közt böngészve rögtön megtetszett ez a ribizlivel és csokival gazdagított madeleine, ami a család szerint is jó kezdésnek bizonyult.

Hozzávalók

24 db madeleine-hez

A sütőforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...