r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes babatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
margóci
Csokis-meggyes babatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

341
Kalória
5g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
8.7g
Zsír
116.5g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Rost
26.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2856.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a leírás sorrendjében összekeverjük, amíg kicsit folyós állagot el nem érünk. 3 db kb. 15 cm átmérőjű jénai edényt kibélelünk sütőpapírral, és ebbe osztjuk el a masszát. Előmelegített sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük.
  2. A kakaót elkeverjük a gyümölcscukorral, étkezési keményítővel, rizstejjel, majd közepes lángon főzve folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amíg hűl a krém, időnként megkeverjük.
  3. A meggyet tegyük fel egy kis edényben melegedni a fruktózzal, közben a meggylével keverjük ki az étkezési keményítőt csomómentesre. Amikor már kicsit gyöngyözik a meggypép oldala, vegyük vissza a hőfokot, és keverjük hozzá a keményítőt, majd addig keverjük, míg besűrűsödik.
  4. Ha már minden kellően kihűlt, a krémeket felváltva tegyük a 3 lap közé, és tegyük be a hűtőbe. Az oldalát és tetejét nem kell bevonni egyenlőre, csak egy sütőpapírral kell körbevenni, hogy ne folyjon ki a massza. (Ha már kihűlt, marcipánból készült fondanttal bevontam és gumicukorkákkal díszítettem.) Természetesen a kisbabáknak a marcipános bevonatot nem adjuk oda, szépen le lehet fejteni a tortáról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15

Az unokám 1 éves szülinapjára készültünk. Még tojás és tejes dolgot nem evett, és a mamája zabpelyhes, rizstejes dolgot ajánlott. Az interneten bolyongva rátaláltam a "Jépatojta van. Az első szülinap" blogra, tele szebbnél szebb tortacsodákkal. Itt volt leírva nagyon szépen részletesen a csokis-meggyes babatorta, ami mindenben megfelelt nekünk. A marcipános bevonat és a gumicukros díszítés saját találmány. Ja, a figura azért került rá, mert az oroszlán jegyében született a kis Drága unokám.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!