r
Nosalty Logó

Csokis medvemancsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokis medvemancsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 2340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 2340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A sütihez

  1. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát (medvemancs vagy madeleine forma) kivajazzuk.
  2. A margarint vagy lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot.
  3. A tojásokat fél percenként egyenként a masszához keverjük, a robotgép legmagasabb fokozatán. A lisztet elkeverjük a sütőporral, az őrölt mogyoróval, majd hozzáadjuk a masszához, és konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük.
  4. A tésztát egy teáskanál segítségével a sütőformákba töltjük. A sütőformát a az előmelegített sütő (alsó és felső sütés: kb. 180 °C, légkeveréses: kb. 160 °C, gáz: kb. 2-3. fokozat) középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 12 perc alatt megsütjük.
  5. Az étcsokit olajjal összemelegítjük. Hűlés után étcsokoládéval vonjuk be vastagon. A mandulaszeleteket karomként az étcsokoládés mancsokhoz rögzítjük. A medvemancsokat sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4649
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis medvemancsok
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt  a süteményt öröm volt elkészíteni, bár nem vagyok annyira kreatív, mint azt szeretném, de nagyon finomra sikerült, és tetszett a vendégeimnek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...