r
Nosalty Logó

Csokis-krémsajtos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Csokis-krémsajtos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    236.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    2552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 4882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben olvasszuk folyóssá a vajat, majd hűtsük szobahőmérsékletűre.
  2. Az olvasztott vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a krémsajtot és a kétféle cukrot, majd alaposan keverjük ki robotgéppel.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat is, folytassuk magas fokozaton a habosítást.
  4. Keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele több adagban az előbbi krémhez.
  5. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott csokoládét. Érdemes áttérni kézi gyúrásra, mert a tészta ilyenkor már elég masszív.
  6. A tésztát osszuk két részre, formáljuk kb. 5 cm átmérőjű hengerekké, majd tekerjük átlátszó fóliába, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  7. Éles késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, kézzel kicsit formázzuk meg, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ne legyenek túl közel egymáshoz! (Két tepsire való adag lesz összesen.)
  8. Világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6421
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kirándulásra "jöttek" velünk ezek a pufók, pihe-puha kekszek, melyek hűlés után sem keményednek meg. Ebből az adagból kb. 35 keksz sül ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...