r
Nosalty Logó

Csokis-kókuszos töltött keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis-kókuszos töltött keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 3781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 464 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a kockára vágott vajat, majd a tejfölt, a porcukrot és a vaníliaaromát is. Gyorsan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy óra hosszára.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a kókuszt összekeverjük a csokival egy kevés rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy egy képlékeny masszát kapjunk, amivel majd könnyen tudunk dolgozni.
  3. A hűtőből kivett tésztából kis golyókat formázunk (24-28db lesz), majd egy kissé ellapítjuk. A tészta közepére halmozunk a töltelékből és "összecsomagoljuk", majd kerekre formázzuk őket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, majd az ujjunkkal lelapítjuk a kekszecskéinket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20253
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

Kiváló kísérője egy csésze gőzőlgő kávénak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a receptre nemrég bukkantam rá itt, és azóta már három nap leforgása alatt kétszer is megsütöttem,  annyira ízlett a családomnak. Főleg a férjem tetszését nyerte el nagyon. Habár a második alkalommal már egy kis újítást   vittem bele, mert marcipánnal töltöttem meg a kekszeket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...