r
Nosalty Logó

Csokis kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rékci
Csokis kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 2219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máz

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 2219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat, a csokit és a kakaót egy edénybe rakjuk, és gőz felett összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét félretesszük), a sárgákat pedig a cukorral habosra keverjük.
  3. A kicsit kihűlt csokis keverékhez hozzáadjuk a kávét, majd ezt az egészet hozzáadjuk a tojássárgás-cukros keverékhez.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzáadjuk a csokis krémhez, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit lágyabb marad.

Máz

  1. A máz hozzávalóit egy edénybe tesszük, és alacsony lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (pár percet vesz igénybe). Végül ráöntjük a mázat a kihűt csokis kenyérre, és hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1002
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha és omlós. És a máz csak hab a tortán :)

Hozzávalók

Tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...