r
Nosalty Logó

Csokis kalács ahogy Dóra süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis kalács ahogy Dóra süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 5763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval.
  3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az olajjal hozzáadjuk.
  4. Bedagasztjuk a tésztát, cipókra osztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk.
  5. Míg kel, megforrósítjuk a margarint, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot.
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtunk egy-egy cipót, és a kész töltelékkel vékonyan megkenjük, majd feltekerjük.
  7. 2-2 elkészített rudat összefonunk, és bélelt sütőlemezre helyezzük, felvert tojással lekenjük.
  8. Összesen 3 kalácsot készítünk. Ha ezt sokalljuk, akkor két rudat ujjnyi csíkokra vághatunk, és úgy sütjük meg,
  9. Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, picit hagyjuk hűlni a kifolyt töltelék miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7389
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Ünnepre, hétköznapra, reggelire, vacsorára, kiadós levesek után...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nem múlhat el ünnep úgy, hogy ne sütnék kalácsot. Most viszont egy átlagos hétköznapot varázsoltunk ünneppé segítségével. Másnap reggel is nagyon finom kávéval, kakaóval. Az eredeti recept Tóthné Pánya Marianna Házi sütemények című kötetéből származik, bár valamelyest átalakítottam a saját szám íze szerint. Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...