r
Nosalty Logó

Csokis kalács ahogy Dóra süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokis kalács ahogy Dóra süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1441
Kalória
35.4g
Fehérje
229.2g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
62.4g
Víz
262g
Koleszterin
7.8g
Rost
35.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 5763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval.
  3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az olajjal hozzáadjuk.
  4. Bedagasztjuk a tésztát, cipókra osztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk.
  5. Míg kel, megforrósítjuk a margarint, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot.
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtunk egy-egy cipót, és a kész töltelékkel vékonyan megkenjük, majd feltekerjük.
  7. 2-2 elkészített rudat összefonunk, és bélelt sütőlemezre helyezzük, felvert tojással lekenjük.
  8. Összesen 3 kalácsot készítünk. Ha ezt sokalljuk, akkor két rudat ujjnyi csíkokra vághatunk, és úgy sütjük meg,
  9. Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, picit hagyjuk hűlni a kifolyt töltelék miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk nem múlhat el ünnep úgy, hogy ne sütnék kalácsot. Most viszont egy átlagos hétköznapot varázsoltunk ünneppé segítségével. Másnap reggel is nagyon finom kávéval, kakaóval. Az eredeti recept Tóthné Pánya Marianna Házi sütemények című kötetéből származik, bár valamelyest átalakítottam a saját szám íze szerint. Jó étvágyat! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!