r
Nosalty Logó

Csokis fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 8196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    342.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7379.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3236 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1134.2 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2846 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 8196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.
  3. Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.
  5. Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1105
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 589
  • Össznézettség: 345359
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha tényleg oda akarunk figyelni arra, hogy igazi csokis kalácsot kapjunk, célszerű kicsit a kalácsok végeit megnyomkodni sütés előtt, és hagyni a végén a tepsiben kihűlni. Ha így teszünk, isteni finom kalácsot kaphatunk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...