Csokis fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
13g tojássárgája40 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
63g tej35 kcal
-
35 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj13 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
Összesen
1025
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
500g tej280 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
Összesen
8196
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
41.4g finomliszt151 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A töltelékhez
-
10.4g margarin74 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A kenéshez
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1025
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.9 g
Zsír
-
Összesen 342.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7379.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 1836 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 3236 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1134.2 g
-
Cukor 334 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 296.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 837 micro
-
Kolin: 1127 mg
-
Retinol - A vitamin: 2846 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1940 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
8196
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
5 dl tej
-
4 ek napraforgó olaj
-
5 dkg élesztő
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
A kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.
- Elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukrot és kakaót habosra kikeverjük.
- Ha megkelt, a tésztát hat részre osztjuk, és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket kettesével összefonunk. A tepsit kivajazzuk, és a három kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással, majd fél órát kelesztjük.
- Bekapcsoljuk a sütőt és felmelegítjük.
- Ha megkelt a tészta megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott margarinnal. Nem vesszük ki rögtön a tepsiből a kalácsot, hogy a kifolyt csokoládé ráragadjon az aljára. Langyosan már lehet fogyasztani.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1106
- Tegnapi nézettség: 155
- 7 napos nézettség: 575
- Össznézettség: 347646
- Feltöltés dátuma: 2012. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha tényleg oda akarunk figyelni arra, hogy igazi csokis kalácsot kapjunk, célszerű kicsit a kalácsok végeit megnyomkodni sütés előtt, és hagyni a végén a tepsiben kihűlni. Ha így teszünk, isteni finom kalácsot kaphatunk!