r
Nosalty Logó

Csokis fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 8096 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    331.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7370.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1134.2 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2752 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 8096 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével.
  2. Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük.
  4. Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk.
  5. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással és kelesztjük még kb fél órát.
  6. A sütőt előmelegítjük és megsütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje rakjunk rá sütőpapírt.
  7. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31893
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családban ez a kalács az egyik nagy kedvenc, nem bonyolult, de viszont nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...