r
Nosalty Logó

Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

818
Kalória
17.5g
Fehérje
82.2g
Szénhidrátok
46.7g
Zsír
87.9g
Víz
248.9g
Koleszterin
2.9g
Rost
46.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5589.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A kiflifelfújthoz

  1. Kivajazunk egy 30x20-cm-es sütőtálat, a sütőt 175C-ra bekapcsoljuk.
  2. A kifliket ujjnyi vastagon felkarikázzuk.
  3. A tejet és a tejszínt összemelegítjük.
  4. Kézi habverővel elkeverjük az egész tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral.
  5. Apránként hozzáöntjük folytonos kevergetés mellett a meleg tejszínes tejet és alaposan beleforgatjuk a kiflikorongokat. (Kb. 10 perc alatt jól megszívják magukat.)
  6. Összekeverjük a diót és a citromhéjat.
  7. A kiflikarikák felét beleöntjük a sütőtálba, erre rászórjuk a citromos diómorzsa nagyját, a csokifalatokat és fél teáskanálnyi baracklekvárpöttyöket.
  8. Ráöntjük a maradék kiflikarikákat és vékonyan megszórjuk a maradék diómorzsával.
  9. A tetejére morzsolunk 3 dkg puha vajat és 45 percre betesszük a sütőbe. (figyeljük és ha félóra után nagyon pirulna, takarjuk be lazán alufóliával).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Mikor még a Nők Lapjában is megjelentek Stahl Judit receptjei, hétről-hétre alig vártam a lapot és szépen mappába rendezve gyűjtögettem kedvencem receptjeit. Most a tél (nagyon remélem) utolsó fagyos napján, átlapoztam a régi mappámat és valami igazán kényeztető finomságot kerestem. Nos, ez a recept az, egy mennyei eledel!:) Persze az íze mellett az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy a már mellőzött, szikkadt kifliket varázsolja ilyen finomsággá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyors maniókasüti

Úgy néz ki, mintha créme brulée lenne, pedig nem az, maniókagyökérből készült, gyorsan összedobható süti. Eredetileg vaj nem megy bele, de én a biztonság kedvéért tettem egy picit ...

Gréti

Csokiszufflé

Nagyon szeretjük a csokoládét. Azt gondoltam, hogy nehéz egy szufflét megsütni, de tévedtem. Ennél egyszerűbb nincs. A családom kedvence.

jucus1981

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!