r
Nosalty Logó

Csokis-diós kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Csokis-diós kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 489 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A diót felaprítjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a dióban, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
  4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) mélyedést csinálunk, ahova a csokoládé kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 18-20 percig sütjük, kivesszük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Ezalatt vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd kiskanállal megtöltjük vele a kekszek mélyedéseit. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg a csokoládé meg nem dermed.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 43496
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-diós kekszek
Vénusz 78 recept

Isteni diós kekszek, csokoládéval töltve. Vigyázat, annyira finom, hogy nem tudsz majd belőle eleget sütni! www.venusz.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...