Csokikupola
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
32 kcal
-
15 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g rum12 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
krémhez
-
67g habtejszín195 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
67g tortabevonó364 kcal
-
0g fahéj0 kcal
tetejére
-
58g habtejszín170 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
Összesen
1191
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
191 kcal
-
91 kcal
-
24g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
32g rum74 kcal
-
32g feketekávé3 kcal
krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
400g tortabevonó2184 kcal
-
0g fahéj0 kcal
tetejére
-
350g habtejszín1022 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
0 kcal
Összesen
7135
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskótához
-
8.4g tojás11 kcal
-
10.2g cukor40 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
5 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
1.6g feketekávé0 kcal
krémhez
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
20.5g tortabevonó112 kcal
-
0g fahéj0 kcal
tetejére
-
17.9g habtejszín52 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.7g csokoládéforgács4 kcal
-
0 kcal
Összesen
368
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 117.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
1191
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 487.1 g
-
Telített zsírsav 295 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1685 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6187.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1374 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 928 mg
-
Foszfor 2636 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.1 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 706 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 3160 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 892 micro
Összesen
7135
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 dkg vaj
krémhez
-
4 dl habtejszín
-
10 dkg vaj
-
40 dkg tortabevonó
-
4 csipet fahéj
tetejére
-
3.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
piskótához
- A lisztet, a kakaóport, az étkezési keményítőt, valamint a sütőport összekeverjük, és átszitáljuk.
- A tojások sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
- Ezután következik a lágy vaj, valamint a lisztes-kakaós keverék. A tojások fehérjét fénylő, kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- A masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk (22 cm átmérőjű). Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kész, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, két lappá vágjuk.
krémhez
- A tejszínt felforraljuk. Ezután kevergetve beleolvasztjuk a darabokra tördelt tortabevonót. Hideg helyen jól kihűtjük.
- A vajat egy tálkában habosra keverjük, és félretesszük.
- Amikor már teljesen hideg a tejszínes krém, kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a krém elkezd világosodni. Teljesen egynemű, habos krémet kell kapnunk. Ezután belekeverjük a fahéjat és a vajat.
- Egy bármilyen félgömb alakú edényt, melynek űrtartalma kb. 2 l-es, kibélelünk frissen tartó fóliával (folpack). Ebbe simítjuk a krém felét. Megnézzük, milyen átmérőjű piskótalapra lesz szükségünk. Ez egy kistányér nagyságú lesz! A tányérkát rátesszük az egyik piskótalapra, és késsel körül vágjuk. Ezt ráhelyezzük a krémre. Rányomkodjuk, és meglocsoljuk 2 kanál rummal és feketekávéval. Rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik piskótalappal, amit szintén meglocsolunk rummal és kávéval.
- A fólia kilógó részét ráhajtjuk a piskótára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
tetejére
- Másnap a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval.
- Egy nagyobb tálra borítjuk a tortát. Lehúzzuk róla a fóliát, és tejszínhabbal bevonjuk. Megszórjuk csokoládéforgáccsal és kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4225
- Feltöltés dátuma: 2016. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Ez egy nagyon régi újságból való recept, amit édesanyám őrizgetett a receptgyűjteményes könyvében. Úgy gondoltam, ezt készítem el az ünnepekre. Jónak bizonyult a választás, mert valóságos cukrászati remekmű lett belőle!