r
Nosalty Logó

Csokikupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csokikupola
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 7135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    487.1 g
  • Telített zsírsav
    295 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3160 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 7135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A lisztet, a kakaóport, az étkezési keményítőt, valamint a sütőport összekeverjük, és átszitáljuk.
  2. A tojások sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. Ezután következik a lágy vaj, valamint a lisztes-kakaós keverék. A tojások fehérjét fénylő, kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. A masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk (22 cm átmérőjű). Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, két lappá vágjuk.

krémhez

  1. A tejszínt felforraljuk. Ezután kevergetve beleolvasztjuk a darabokra tördelt tortabevonót. Hideg helyen jól kihűtjük.
  2. A vajat egy tálkában habosra keverjük, és félretesszük.
  3. Amikor már teljesen hideg a tejszínes krém, kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a krém elkezd világosodni. Teljesen egynemű, habos krémet kell kapnunk. Ezután belekeverjük a fahéjat és a vajat.
  4. Egy bármilyen félgömb alakú edényt, melynek űrtartalma kb. 2 l-es, kibélelünk frissen tartó fóliával (folpack). Ebbe simítjuk a krém felét. Megnézzük, milyen átmérőjű piskótalapra lesz szükségünk. Ez egy kistányér nagyságú lesz! A tányérkát rátesszük az egyik piskótalapra, és késsel körül vágjuk. Ezt ráhelyezzük a krémre. Rányomkodjuk, és meglocsoljuk 2 kanál rummal és feketekávéval. Rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik piskótalappal, amit szintén meglocsolunk rummal és kávéval.
  5. A fólia kilógó részét ráhajtjuk a piskótára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. Másnap a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval.
  2. Egy nagyobb tálra borítjuk a tortát. Lehúzzuk róla a fóliát, és tejszínhabbal bevonjuk. Megszórjuk csokoládéforgáccsal és kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4225
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikupola
Lizinka_ 604 recept

Ez egy nagyon régi újságból való recept, amit édesanyám őrizgetett a receptgyűjteményes könyvében. Úgy gondoltam, ezt készítem el az ünnepekre. Jónak bizonyult a választás, mert valóságos cukrászati remekmű lett belőle!

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...