r
Nosalty Logó

Csokikrémes diókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Csokikrémes diókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    499.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    214 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4188.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.1 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 6865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd tovább verjük a cukorral, végül beledolgozzuk a diót. Egy kb. 32×24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (TŰPRÓBA). Hagyjuk kihűlni, és csak utána vesszük le a papírt róla.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. A tejben felolvasztjuk a csokoládét, még a tűzön belekeverjük folyamatosan a pudingot, a kakaót, és hozzákeverjük a cukros sárgákat is. Teljesen sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy a csoki oda ne kapjon (kb. 5 perc).
  4. Ha kihűlt, fokozatosan belehabosítjuk a margarint. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.
  5. A tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Dermedés után éles, forró késsel kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32×24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8283
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tetejét különlegesre készítettem. Ezt úgy értem el, hogy ugyanazt a tepsit használtam, melyet kibéleltem fóliával, erre tettem egy törékeny dolgok csomagolásához használt műanyagot, a hólyagocskákkal felfelé. A csokoládét a szokásos módon felolvasztottam, és ráöntöttem erre a műanyagra. Hagytam teljesen megdermedni, majd óvatosan az ujjaim segítségével lehúztam róla. Mikor kész volt, csak ráhelyeztem a krém tetejére.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...