Csokikrémes diókocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tésztához
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
30g dió196 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Krémhez
-
12g tojássárgája39 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
8g étcsokoládé44 kcal
-
4 kcal
-
3g tej2 kcal
-
4 kcal
-
2 kcal
-
25g margarin179 kcal
Tetejére
-
10g tortabevonó55 kcal
-
11 kcal
Összesen
687
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tésztához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g tej17 kcal
-
38 kcal
-
23 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
6865
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tésztához
-
15.8g tojásfehérje8 kcal
-
19.7g dió129 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.7g porcukor76 kcal
Krémhez
-
7.9g tojássárgája25 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0.7g csokoládés pudingpor3 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
16.4g margarin118 kcal
Tetejére
-
6.6g tortabevonó36 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
687
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 499.9 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 214 g
-
Koleszterin 1316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4188.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 827 mg
-
Foszfor 2000 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.1 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 329.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2511 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 1137 mg
-
Retinol - A vitamin: 2365 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1713 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1399 micro
Összesen
6865
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
451
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
6 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
30 dkg porcukor
Krémhez
-
6 db tojássárgája
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek tej
-
1 ek csokoládés pudingpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg margarin
Tetejére
-
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Tésztához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd tovább verjük a cukorral, végül beledolgozzuk a diót. Egy kb. 32×24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (TŰPRÓBA). Hagyjuk kihűlni, és csak utána vesszük le a papírt róla.
- A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük.
- A tejben felolvasztjuk a csokoládét, még a tűzön belekeverjük folyamatosan a pudingot, a kakaót, és hozzákeverjük a cukros sárgákat is. Teljesen sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy a csoki oda ne kapjon (kb. 5 perc).
- Ha kihűlt, fokozatosan belehabosítjuk a margarint. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.
- A tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Dermedés után éles, forró késsel kockákra vágva szervírozzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32×24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8283
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katica
169 recept
A tetejét különlegesre készítettem. Ezt úgy értem el, hogy ugyanazt a tepsit használtam, melyet kibéleltem fóliával, erre tettem egy törékeny dolgok csomagolásához használt műanyagot, a hólyagocskákkal felfelé. A csokoládét a szokásos módon felolvasztottam, és ráöntöttem erre a műanyagra. Hagytam teljesen megdermedni, majd óvatosan az ujjaim segítségével lehúztam róla. Mikor kész volt, csak ráhelyeztem a krém tetejére.