r
Nosalty Logó

Csokihabos szedertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csokihabos szedertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 3920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 3920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

diszítéshez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A sárgáját a vízzel és a cukrokkal habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a keményítővel, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. A piskótát kettévágjuk, és az alsó részét visszatesszük a tortaformába, és köré csatoljuk a karimát.

krémhez

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A csokoládékat összetördeljük, és gőz felett felolvasszuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tejszínbe belevegyítve a zselatinfixet.
  4. A sárgájába belekeverjük az olvasztott csokoládét. Majd gyors, óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét és a tejszínt.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a ketté vágott piskótát. Hűtőbe tesszük dermedni kb 3-4 órára. Ha kész, lecsatoljuk róla a karimát.

diszítéshez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel bevonjuk a tortát. Szederrel kirakjuk a tetejét, és tálalás előtt meghintjük egy kevéske cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23 cm kör alakú
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1122
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokihabos szedertorta
Lizinka_ 607 recept

Ezt a tortát  tavaly sütöttem meg először. Akkor a tetejére erdei szedret tettem. Zamatos, különleges tortát sikerült készíteni. Most nálunk volt a kisfiam barátja, akinek épp ekkor volt a névnapja. Kerti szederrel készítettem köszöntésképpen a tortát. Így is nagyon finomra sikerült!

Hozzávalók

piskótához

krémhez

diszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...