r
Nosalty Logó

Csokihabos szedertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Csokihabos szedertorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótához

krémhez

diszítéshez

651
Kalória
11.7g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
160.3g
Víz
245.8g
Koleszterin
6.1g
Rost
48.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 3920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótához

krémhez

diszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 651 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    961.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 3920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A sárgáját a vízzel és a cukrokkal habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a keményítővel, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. A piskótát kettévágjuk, és az alsó részét visszatesszük a tortaformába, és köré csatoljuk a karimát.

krémhez

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A csokoládékat összetördeljük, és gőz felett felolvasszuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tejszínbe belevegyítve a zselatinfixet.
  4. A sárgájába belekeverjük az olvasztott csokoládét. Majd gyors, óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét és a tejszínt.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a ketté vágott piskótát. Hűtőbe tesszük dermedni kb 3-4 órára. Ha kész, lecsatoljuk róla a karimát.

diszítéshez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel bevonjuk a tortát. Szederrel kirakjuk a tetejét, és tálalás előtt meghintjük egy kevéske cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23 cm kör alakú

Ezt a tortát  tavaly sütöttem meg először. Akkor a tetejére erdei szedret tettem. Zamatos, különleges tortát sikerült készíteni. Most nálunk volt a kisfiam barátja, akinek épp ekkor volt a névnapja. Kerti szederrel készítettem köszöntésképpen a tortát. Így is nagyon finomra sikerült!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!