Csokihabos szedertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g víz0 kcal
krémhez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
diszítéshez
-
33g habtejszín97 kcal
-
83g szeder34 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
651
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
24g víz0 kcal
krémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
diszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g szeder206 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
3920
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
piskótához
-
9.4g tojás12 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.4g víz0 kcal
krémhez
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
-
2.9g tejcsokoládé15 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
17.1g habtejszín50 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
diszítéshez
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
28.6g szeder12 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
223
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 160.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
651
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 226.7 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3656 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 931 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1478 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 961.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 1787 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 940 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1830 micro
Összesen
3920
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dkg finomliszt
-
3 dkg étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
-
3 ek víz
krémhez
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg tejcsokoládé
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csapott ek cukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
diszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
50 dkg szeder
-
5 csipet cukor
Elkészítés
piskótához
- A tojásokat ketté választjuk.
- A sárgáját a vízzel és a cukrokkal habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a keményítővel, sütőporral elkevert lisztet.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
- Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- A piskótát kettévágjuk, és az alsó részét visszatesszük a tortaformába, és köré csatoljuk a karimát.
krémhez
- A tojásokat ketté választjuk.
- A csokoládékat összetördeljük, és gőz felett felolvasszuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tejszínbe belevegyítve a zselatinfixet.
- A sárgájába belekeverjük az olvasztott csokoládét. Majd gyors, óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét és a tejszínt.
- Ezzel a krémmel töltjük meg a ketté vágott piskótát. Hűtőbe tesszük dermedni kb 3-4 órára. Ha kész, lecsatoljuk róla a karimát.
diszítéshez
- A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel bevonjuk a tortát. Szederrel kirakjuk a tetejét, és tálalás előtt meghintjük egy kevéske cukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23 cm kör alakú
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1122
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Ezt a tortát tavaly sütöttem meg először. Akkor a tetejére erdei szedret tettem. Zamatos, különleges tortát sikerült készíteni. Most nálunk volt a kisfiam barátja, akinek épp ekkor volt a névnapja. Kerti szederrel készítettem köszöntésképpen a tortát. Így is nagyon finomra sikerült!