r
Nosalty Logó

Csodaperec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csodaperec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 962 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 3855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 962 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 3855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük ( liszt, cukor, só, szódabikarbóna).
  3. A vajat felolvasztjuk és az élesztős tejjel együtt a száraz összetevőkhöz öntjük ( ha nem áll össze a tészta, akor még egy kis tejjel lazíthatunk rajta).
  4. A tésztát jól összedolgozzuk, kézzel vagy robotgéppel.
  5. Cipót formálunk belőle és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk (lefedve).
  6. A tésztát lisztezett deszkára tesszük és kb. 18-20 egyenlő darabra vágjuk.
  7. A tésztadarabokból eggyenként, kb. 40 cm hosszú, vékony rudakat sodrunk, majd perec formát formálunk belőle.
  8. Sütőpapírral béletl tepsibe rakjuk őket és még 30 percik hagyjuk állni (letakarva).
  9. Tojással megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben megsüttjük.
  10. Sütőből kivéve olvasztott margarínnal megkenjük a tetejüket, majd porcukorba forgathatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8707
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Ajánló

Ha valaki nem tud perecet hajtogatni, az nyugodtan hajtsa kör alakúra, úgy is mutatós. Többnyire porcukorral szokás megszórni a tetejét, de csokikrémmel is nagyon finom. Sőt ha nem teszünk a tetejére semmit, akkor lekvárral is fogyasztható. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes péksütemény, melegen és hidegen is egyarránt fogyasztható. Másnap is ugyan olyan friss, ha egy picit megmelegítjük.  Náluk itthon ez a módszer vált be. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...