r
Nosalty Logó

Csodakifli 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csodakifli 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 4858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk.
  2. A tésztából 6 cipót formázunk.
  3. A cipókat 3-4 mm vastag téglalapokra nyújtjuk.
  4. A téglalapokat felsodorjuk, mintha beiglit készítenénk.
  5. Minden rúdból 10 db kis korongot vágunk le.
  6. A korongokat nyújtófávall kb. 5 cm-es, köralakú lapokká nyújtjuk. Nyújtáskor a korongok csigavonala szemben legyen velünk. Ettől a trükktől olyan a tészta, mintha hajtogattuk volna.
  7. Megtöltjük őket a töltelékkel, és félbehajtjuk. A széleket jól összenyomjuk, hogy a töltelék ki ne folyjon. Tölthetjük lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval stb.
  8. Közepesen meleg, előmelegített sütőben sütjük. Több tepsi lesz belőle.
  9. Ha megsült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  10. Sokáig friss marad, nem kell dobozba zárni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21775
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Ajánló

Az én legkedvesebb töltelék ötletem:  házi baracklekvárba citromhéjat reszelek, és darát diót keverek bele. Ettől a lekvár jó sűrű lesz, és nem folyik ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves idős rokonomtól tanultam ezt a finom süteményt még fiatalasszony koromban, és azóta is ez az egyik legkedvesebb aprósüteményem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...