r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldbab juhtúróval és kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Csőben sült zöldbab juhtúróval és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    6102 micro
  • β-crypt
    1540 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2914.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1312 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    755 micro
  • β-karotin
    18306 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4288 micro
Összesen 1382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben 1 babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával feltesszük főni.
  2. A vöröshagymát nem túl apróra, a kolbászt fél karikákra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
  3. Az olívabogyót karikákra, a kapribogyókat félbevágjuk.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, a vöröshagymát párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a kolbászdarabkákat,kicsit pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a zöld paprikát, paradicsomot, olíva- és kapribogyót, 2 gerezd átnyomott fokhagymát, babérleveleket, morzsolt oregánót. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Szükség szerint kevés víz hozzáadásával, 5-6 perc alattsűrű ragut főzünk belőle, fél kanál tejföllel, kevés juhtúróval átkeverhetjük.
  7. A közben nem túl puhára megfőtt zöldbabot alaposan lecsepegtetjük.
  8. Hozzákeverjük a ragut (adhatunk hozzá ilyenkor is paradicsom és paprikakockákat, amelyek roppanósabbak maradnak).
  9. Az egészet tűzálló tálba tesszük, tetejére morzsoljuk a juhtúrót, tejföllel megpöttyözzük.
  10. Forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2346
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Ajánló

Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabot szerettem volna, nem főzeléket, de nem is húsos-rizsest. Ez lett belőle, elfogyott. 1 adag: 450 kcal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...