Csőben sült vajrépa póréhagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
605
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1210
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 333.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
605
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 666.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 859 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 808 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
1210
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A vajrépához
- A póréhagymát 5 mm-es darabokra szeleteljük, a vajrépát meghámozzuk, és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
- A vajat felhevítjük, és elkezdjük párolni a póréhagymát. Hozzáadjuk a vajrépa-szeleteket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig együtt pároljuk, amíg a répa kissé üvegesedni nem kezd.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
- A póréhagymás előpárolt répát egy kisebb sütőtálba tesszük, és leöntjük a tejszínes öntettel.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7889
- Feltöltés dátuma: 2011. március 03.
Ajánló
Önálló ételként vagy köretként is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sok-sok évvel ezelőtt találkoztam egy melegen készített vajrépa recepttel. Tetszett, mert nem a szokványos salátaként használta fel ezt a finom zöldséget. Azóta raktározom a gondolataimban, hogy egyszer majd elkészítem. Akkoriban nem is nagyon lehetett kapni vajrépát. Ma már sok helyen találkozhatunk vele. Piacon is sokan árulják, én is ott vettem három szépséges példányt. Íze számomra leginkább a retek és a karalábé között van, csak valahogy mindkettőnél lágyabb ízű a vajrépa. Most egy póréhagymás, csőben sült változatát készítettem el.