r
Nosalty Logó

Csőben sült vajrépa póréhagymával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csőben sült vajrépa póréhagymával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vajrépához

Az öntethez

605
Kalória
9.4g
Fehérje
23.9g
Szénhidrátok
53.8g
Zsír
333.1g
Víz
228.8g
Koleszterin
4.8g
Rost
13.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A vajrépához

Az öntethez

Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A vajrépához

Az öntethez

Összesen 1210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A vajrépához

Az öntethez

Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    666.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 1210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

A vajrépához

  1. A póréhagymát 5 mm-es darabokra szeleteljük, a vajrépát meghámozzuk, és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük, és elkezdjük párolni a póréhagymát. Hozzáadjuk a vajrépa-szeleteket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig együtt pároljuk, amíg a répa kissé üvegesedni nem kezd.
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  4. A póréhagymás előpárolt répát egy kisebb sütőtálba tesszük, és leöntjük a tejszínes öntettel.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sok-sok évvel ezelőtt találkoztam egy melegen készített vajrépa recepttel. Tetszett, mert nem a szokványos salátaként használta fel ezt a finom zöldséget. Azóta raktározom a gondolataimban, hogy egyszer majd elkészítem. Akkoriban nem is nagyon lehetett kapni vajrépát. Ma már sok helyen találkozhatunk vele. Piacon is sokan árulják, én is ott vettem három szépséges példányt. Íze számomra leginkább a retek és a karalábé között van, csak valahogy mindkettőnél lágyabb ízű a vajrépa. Most egy póréhagymás, csőben sült változatát készítettem el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!