r
Nosalty Logó

Csőben sült tök

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Csőben sült tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

Elkészítés

A tökhöz

  1. A megtisztított tököt 1 cm szélesre, 2 cm hosszúra vágjuk.
  2. Majd sózott, ecetes vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és szitára téve jól lecsurgatjuk.
  3. A vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, tejjel felengedjük, simára keverjük. A rántásba tesszük a tojássárgáját, jól elkeverjük, megcukrozzuk, hozzáadjuk a puhára főzött tököt, és a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
  4. Kivajazzuk az ovális sütőedényt, morzsával megszórjuk és a kész masszát beleöntjük.
  5. A tetejét morzsával megszórjuk, kevés vajat teszünk rá.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perces sütés után reszelt sajttal megszórjuk, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X15X5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20779
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Forrón tálaljuk!  Jó étvágyat kívánok.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A tökből nemcsak főzeleléket lehet készíteni, hanem ilyen finomságot is.

Hozzávalók

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...