r
Nosalty Logó

Csőben sült szalonnás burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csőben sült szalonnás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tűzálló edényt alaposan olívaolajjal kikenünk. Belegyaluljuk a krumplit. 15 percre sütőbe toljuk.
  2. Amíg sül, megsütjük az apróra vágott szalonnát, karikára vágjuk a hagymákat, és hozzátesszük. Üvegesre pároljuk.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tojást, tejet, reszelt sajtot. A fűszereket is. Majd ráöntjük a félig megsült burgonyára, amivel elkeverjük. Tovább sütjük kb. 30 percig. Egy fogpiszkálóval ellenőrizzük le, hogy átsült-e.
  4. Ha kész, tálaljuk a mellé sütött hússal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3889
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könyvből olvastam a receptet, és bevált. Mindenkinek ízlett! A krumplit jól át kell sütni, nehogy nyers maradjon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...