Csőben sült paradicsomos rakott zeller
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
195g zeller70 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
175g darált sertéshús319 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
Összesen
561
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
780g zeller282 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
Összesen
2241
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
32.8g zeller12 kcal
-
2.1g rizs8 kcal
-
29.4g darált sertéshús54 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
12.6g paradicsomlé2 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.1g füstölt sajt7 kcal
Összesen
96
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 443.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8064 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
561
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.9 g
Zsír
-
Összesen 107.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4838.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 2524 mg
-
Nátrium 1235 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1773.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1787 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 32257 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
2241
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1357 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg darált sertéshús
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
2 ek olívaolaj
-
5 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- A zellerszeletek mindkét oldalát kevés olívaolajban halványbarnára sütjük.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, majd a húst, és puhára pároljuk.
- Egy jénai edényt kivajazunk, zsemlemorzsával kibéleljük, majd rétegesen lerakjuk először a zellert, utána a rizst, rá a darált húst, most ráöntünk egy kevés paradicsomlét. Az utolsó réteg hús legyen, erre pedig a meghámozott és felkarikázott paradicsomok kerülnek, végül pedig a reszelt sajt.
- Sütőbe tesszük, 15 percig fedő alatt, majd 5 percig - amíg a sajt megpirul - már fedő nélkül átsütjük. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1491
- Feltöltés dátuma: 2015. október 30.
Ajánló
Maradék pörkölt ledarálva is kiváló hozzá a darált hús helyett. Könnyű rozé, vagy vörösbor illik hozzá. (Pl. Simon 2012. évjáratú Cabernet Savignon)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A XIX.-XX. századi Erdély egyik meghatározó szereplője volt báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola, Bánffy Miklós Erdélyi történet c. könyvének női szereplője, aki híresen jó konyhát vitt. A Helikon gondozásában jelent meg szakácskönyve. Innen a recept alapötlete, de mint mindig, most is kicsit módosítottam. Régi jó hagyományos hazai ízeket idézett a végeredmény...