r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol

szépróza
Csőben sült karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
18.3g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
276.4g
Víz
228.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2062 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
  2. A karfiolt megpároljuk, vagy blansírozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
  3. A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A hagymát apróra vágjuk.
  5. Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
  6. Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
  7. Megszórjuk sajttal.
  8. Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kaptam egy karfiolt egy barátnőmtől, és nálam a karfiolok és a brokkolik általában így járnak.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...