Csőben sült karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2062
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 276.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 173.9 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4797 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1792 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1445 mg
-
Nátrium 1277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 1381 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
2062
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
96
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
- A karfiolt megpároljuk, vagy blansírozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
- A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
- A hagymát apróra vágjuk.
- Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
- Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
- Megszórjuk sajttal.
- Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 878
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 116587
- Feltöltés dátuma: 2011. június 23.
Ajánló
Vega főételnek, előételnek és köretnek is kitűnő. Gazdagítható más zöldségekkel és hússal is. Aki kevésbé szaftosan szereti, az tegye inkább tepsibe egy sorban, és lehet, hogy akkor elég egy nagy tejföl hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
Kaptam egy karfiolt egy barátnőmtől, és nálam a karfiolok és a brokkolik általában így járnak.