Csőben sült karalábé besamel mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
400
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
800
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 207.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
400
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2595.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 415.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
800
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
3 kis db karalábé
-
1 ek vaj
-
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
2.5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.)
- A tejet megmelegítjük.
- A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk.
- Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel.
- Folyamatos keverés mellett felfőzzük. (Ne legyen túl híg.)
- A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk.
- Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük, először alul-felül sütéssel, majd 5 perc elteltével grill fokozaton.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24647
- Feltöltés dátuma: 2011. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Még kisgyerekként, egy családi nyaralás alkalmával ettem ilyet először Hollandiában. Egy nagyon kedves hölgy készítette nekünk vacsorára natúr sült húshoz. Párolt burgonyával tálalta. Nagyon egyszerű és finom. Mivel nálunk csak én eszem, így most dupla adag vár rám. :) További képek itt.