r
Nosalty Logó

Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg felolvasztott halszeleteket hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, besózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Kockákra felvágjuk a sonkát, a hagymát hosszában félbevágjuk majd felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. A nem lisztes krumplit meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk (ca. 0.5 cm), majd enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. 1 ek. olívaolajat felhevítünk, a hagymát, sonkát, fokhagymát a fűszerek hozzáadásával ebben gyengén megpirítjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük. Óvatosan hozzákeverjük a hagymás sonkadarabokat az olajjal együtt, majd egy jénaiba öntjük, eligazgatjuk.
  3. 1-2 ek. olívaolajat ismét felhevítünk, és a halszeleteket 1-2 percig oldalanként megpirítjuk. A burgonyára helyezzük, félbevágott paradicsommal megrakjuk, ízlés szerint még sózhatjuk, és borsozhatjuk. A visszamaradt olajat a tetejére csepegtetjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul. A legvégén megszórjuk reszelt sajttal, és megvárjuk, míg ráolvad a rakottas tetejére.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7736
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 24.

Ajánló

Más tengeri hallal is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve
Marti48 317 recept

Szeretem sütőben készíteni a különböző fogásokat, most is "összekombináltam" a hozzávalókat, ezúttal halas változatban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...