Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez:
-
125g csirkezúza118 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
19g zöldborsó15 kcal
-
18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Az égetett tészta galuskához:
-
13g vaj90 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
463
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez:
-
500g csirkezúza470 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Az égetett tészta galuskához:
-
50g vaj359 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1851
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez:
-
32.3g csirkezúza30 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
22g sárgarépa8 kcal
-
6.5g zeller2 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Az égetett tészta galuskához:
-
3.2g vaj23 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 279.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 2636 micro
-
β-karotin 6382 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
463
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 90.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1119.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3270 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 10545 micro
-
β-karotin 25530 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3122 micro
Összesen
1851
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 682 micro
-
β-karotin 1651 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
500 g csirkezúza
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 nagy db sárgarépa
-
100 g zeller
-
75 g zöldborsó
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
Az égetett tészta galuskához:
-
50 g vaj
-
100 ml víz
-
100 g finomliszt
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez:
- A zúzákat megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk. Felfőzzük, lehabozzuk, kb. 60 percig főzzük.
- A hagymát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát, sárgarépát és zellert a forró olajban megdinszteljük, majd a leveshez adjuk, kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
- A galuskákhoz: A vajat a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, állandóan kevergetve kb. 1 percet főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a petrezselymet. Sóval ízesítjük. Két kiskanál segítségével galuskákat formázunk, amelyeket fövő sós vízben kb. 6-7 percig főzzük.
- A galuskákat leszűrjük, és a leveshez adjuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, 1-2 merőkanálnyi forró levest hozzákavarunk, majd a leveshez öntjük. Egyet rottyantunk rajta, levesszük a tűzről.
- Hozzákeverjük az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2516
- Feltöltés dátuma: 2020. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom leves, amelyet tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetünk.