r
Nosalty Logó

Csirketekercsek spenóttal és barackkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olgis
Csirketekercsek spenóttal és barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1417 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2418 micro
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1401.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5668 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9670 micro
Összesen 2082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket frissen tartó fólia között vékonyra kiverem, sózom, borsozom.
  2. Ráhelyezem a kevés forró vízben megfonnyasztott, majd leszűrt spenótleveleket. Szeletelt sajtot, sonkát, majd barackot helyezek rá. Feltekerem a fólia segítségével, a fóliát leveszem, hústűvel megtűzöm.
  3. Kevés forró olajon a tekercsek külsejét megpirítom minden oldalon, majd tejszínnel bekenem, és forró sütőbe tolom. Sülés közben még párszor szilikonecset segítségével megkenem tejszínnel, ettől szép piros színe és pikáns íze lesz.
  4. Ha kihűlt kissé, felszeletelem. Vajban párolt zöldséget adok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5710
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Ajánló

Előre elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvence. Előre elkészíthető, melegítve is finom. A barack mellé áfonya, aszalt szilva vagy spárga is rakható ízlés szerint. A spenót is elhagyható, igaz nagyon szépen zölddel szeleteléskor és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...