r
Nosalty Logó

Csirketekercs baconben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Csirketekercs baconben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 557 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4269.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    2168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2228 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Félbevágjuk, majd a kapott 2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. (Figyelem: A VILÁGÉRT SE SÓZZUK MEG A HÚST!)
  2. A tömlős sajtot kinyomjuk egy tálkába. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtokat, borsot őrlünk rá, és villával összekeverjük az ízlésünknek megfelelő zöldfűszerekkel.
  3. Megágyazunk a csirkemelleknek a következőképpen: a vágódeszkán a baconszeleteket hosszában kis átfedéssel egymás mellé kiterítjük. 3 hússzeletet sorban elhelyezünk a „bacon-lepedőn”. A sajtkrém felét rákenjük a húsra. Ráhelyezünk 2 szelet csirkemellsonkát.
  4. Majd a vágódeszka rövidebb oldalát magunk felé fordítjuk, egy hosszú és széles késsel a teljes bacon-sor alá nyúlunk, és feltekerjük a húst. Vastag hurkát kapunk.
  5. Egy tűzálló tálba olajat spriccelünk, és a hurkaszerűen feltekert bacon-os csirkét beletesszük. A tetejét ugyancsak megspricceljük egy kevés olajjal. A maradék hozzávalókból készítünk még egy ugyanilyen darabot.
  6. 45 percig fóliával befedve sütjük, majd levesszük a fóliát, hústűvel teszünk egy próbát, és még kb. negyed óráig pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 884
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 106126
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirketekercs baconben
Tomatotree 262 recept

Sokan száraznak találják a csirkemellet, én ezt a receptet  az éppen itthon fellelhető hozzávalókból kreáltam. Mindenkinek ízlett már az első próbálkozás, amit azóta sok követett. A beletöltött sajtos keverék kissé kifolyik, amitől ízletes szaft képződik a hús köré. Krumplipürével a legfinomabb. Ha a kifolyt mártásban hagyjuk kihűlni, akkor a mártásból keveset magába szív, amitől csak omlósabb lesz. Ha lusták vagyunk a kemény sajtokat lereszelni, akkor vékony csíkokra, vagy szeletekre vágva is beletehetjük, hiszen úgyis megolvad. Csak ilyenkor kicsit nehezebb feltekerni. Frissen ugyanolyan jó, mint melegítve. Ja, és még a mélyhűtést is tűri, de ezt csak egyszer volt alkalmam kipróbálni.:) A recept elkészítésénél lehetünk rugalmasak a résztvevő sajtok, ill. fűszerek, valamint a beletekert csirkemell sonka tekintetében (próbáltam már virslivel, tarjával, de sonka nélkül, csak sajttöltelékkel is).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...