Csirketekercs baconben
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
20g csirkemellsonka19 kcal
-
53 kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
80g csirkemellsonka76 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
26.8g csirkemellfilé32 kcal
-
24.3g bacon96 kcal
-
11.9g tömlős krémsajt21 kcal
-
11.9g trappista sajt42 kcal
-
11.9g füstölt sajt39 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9.5g csirkemellsonka9 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.8 g
Zsír
-
Összesen 173.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4269.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 2168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 310.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
12 szelet bacon
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál mustár
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
8 dkg csirkemellsonka
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Félbevágjuk, majd a kapott 2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. (Figyelem: A VILÁGÉRT SE SÓZZUK MEG A HÚST!)
- A tömlős sajtot kinyomjuk egy tálkába. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt sajtokat, borsot őrlünk rá, és villával összekeverjük az ízlésünknek megfelelő zöldfűszerekkel.
- Megágyazunk a csirkemelleknek a következőképpen: a vágódeszkán a baconszeleteket hosszában kis átfedéssel egymás mellé kiterítjük. 3 hússzeletet sorban elhelyezünk a „bacon-lepedőn”. A sajtkrém felét rákenjük a húsra. Ráhelyezünk 2 szelet csirkemellsonkát.
- Majd a vágódeszka rövidebb oldalát magunk felé fordítjuk, egy hosszú és széles késsel a teljes bacon-sor alá nyúlunk, és feltekerjük a húst. Vastag hurkát kapunk.
- Egy tűzálló tálba olajat spriccelünk, és a hurkaszerűen feltekert bacon-os csirkét beletesszük. A tetejét ugyancsak megspricceljük egy kevés olajjal. A maradék hozzávalókból készítünk még egy ugyanilyen darabot.
- 45 percig fóliával befedve sütjük, majd levesszük a fóliát, hústűvel teszünk egy próbát, és még kb. negyed óráig pirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 884
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 106126
- Feltöltés dátuma: 2012. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sokan száraznak találják a csirkemellet, én ezt a receptet az éppen itthon fellelhető hozzávalókból kreáltam. Mindenkinek ízlett már az első próbálkozás, amit azóta sok követett. A beletöltött sajtos keverék kissé kifolyik, amitől ízletes szaft képződik a hús köré. Krumplipürével a legfinomabb. Ha a kifolyt mártásban hagyjuk kihűlni, akkor a mártásból keveset magába szív, amitől csak omlósabb lesz. Ha lusták vagyunk a kemény sajtokat lereszelni, akkor vékony csíkokra, vagy szeletekre vágva is beletehetjük, hiszen úgyis megolvad. Csak ilyenkor kicsit nehezebb feltekerni. Frissen ugyanolyan jó, mint melegítve. Ja, és még a mélyhűtést is tűri, de ezt csak egyszer volt alkalmam kipróbálni.:) A recept elkészítésénél lehetünk rugalmasak a résztvevő sajtok, ill. fűszerek, valamint a beletekert csirkemell sonka tekintetében (próbáltam már virslivel, tarjával, de sonka nélkül, csak sajttöltelékkel is).