r
Nosalty Logó

Csirkés tölött paradicsom tartárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés tölött paradicsom tartárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1448 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1059 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét apró kockákra vágjuk, befűszerezzük, tejbe áztatjuk, és minimum egy órát állni hagyjuk.
  2. A rizst megfőzzük, és lecsöpögtetjük.
  3. A paradicsomok tetejét levágjuk, puha, leves belsejüket egy késsel vagy kiskanállal kiszedjük, egy külön tányérba félretesszük.
  4. Az olívaolajon addig sütjük a csirkét, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Ezután hozzáadjuk a paradicsom belsejét és a rizst, majd takarékon addig sütjük, amíg a csirke puha, omlós nem lesz.
  5. Kiválogatjuk a nagy darab paradicsomokat (ezekre nem lesz szükség), a csirkés-rizses tölteléket pedig elkeverjük a tartármártással. (Én boltban előre megvásárolható mártást használtam, de lehet házi készítésűből is, csak legyen egy kicsit darabos.)
  6. Az így kapott tölteléket belekanalazzük a paradicsomokba, rátesszük a tetejüket, és az egészet megszórjuk egy kis szárított petrezselyemmel dekorációként.
  7. Hűtve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3395
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Mi baconbe csavart sült csirkemájjal és petrezselymes rizzsel ettük, a párom imádta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még kisgyerek voltam, amikor egyszer egy családi kerti-party alkalmából Nagymamám készítette el ennek a könnyű finomságnak az eredeti verzióját. Én egy kicsit a saját ízlésem szerint megváltoztattam a receptet, és ez lett belőle. Remek könnyű, nyári étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...