r
Nosalty Logó

Csirkés tésztarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Csirkés tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 899 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    2077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2948 micro
Összesen 3595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    520 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük apró csíkokra a csirkemellet, és a vajon kezdjük el párolni egy nagyobb serpenyőben.
  2. Adjuk hozzá az előzetesen felkarikázott póréhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük a grillfűszerrel, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott szalámit is. Tegyünk hozzá még ízlés szerint sót, borsot, ha kell. (A csirke legyen azért átsült -bára sütőben még úgyis eltölt egy kis időt.)
  3. Főzzük közben mega tésztát előírás szerint.
  4. Egy külön - nagyobb -tálban keverjük össze a crème fraîche -t, a reszelt sajtokat, a tojásokat. Adjuk hozzá a serpenyőben gőzölgő csirkés-paradicsomos-bazsalikomos anyagot, valamint a kifőtt tésztát is.
  5. Az egészet öntsük egy tepsibe/ jénaiba. Szórjuk meg az apróra vágott piros chilivel.
  6. Süssük kb. 20 percet (közepes tűzön).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 53209
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Ajánló

Vendégváráshoz remek. Előre elkészíthető, 20 perc alatt sütőbe tolva kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés tésztarakottas
K.Orsolya 17 recept

Egy egyszerű, finom étel. Anyósom a múlt héten kínált meg vele bennünket, a receptet egyből elkértem, s tegnap már mi vendégeltük meg vele a barátainkat. Náluk is sikert aratott. Kis kiegészítés a hozzávalókhoz: tésztának én valami nagyobb formátumút ajánlanék, de bevallom, nincs most előttem, melyik is lenne jó azok közül, amit odahaza lehet kapni. (Nem gondoltam volna, hogy lehet különbség a száraztészta felhozatalban... Bár itt rengeteg féle-fajta van, még sincs mákos csíknak vagy túrós csuszának való -igaz, a mi túrónkat sem ismerik a svédek.) A crème fraîche-re ajánlatokat is szívesen fogadok. Lehet, hogy simán a tejföl is megteszi, nem kell keverni joghurtot hozzá? Szezonra bármikort írtam, merthogy mostanság tényleg lehet kapni mindent minden időpontban. De mivel bazsalikom és paradicsom is nyáron a legízletesebb -hát legyen akkor ez elsősorban egy nyári étel... Megvitattuk a konyha kérdést -a felhasznált alapanyagok alapján olasznak tartjuk -a skandináv elkészítési színhely ellenére is. (A fényképen egy kétszemélyes adag látható.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...