Csirkés tésztarakottas
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
13g szalámi62 kcal
-
75g tészta278 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0 kcal
-
50g szalámi247 kcal
-
300g tészta1113 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
15.2g csirkemellfilé18 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
10.1g póréhagyma3 kcal
-
20.2g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
2.5g szalámi12 kcal
-
15.2g tészta56 kcal
-
12.6g ricotta19 kcal
-
10.1g crème fraîche36 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 261.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 702 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 737 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.4 g
Zsír
-
Összesen 191.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6637.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 1420 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 2369 mg
-
Nátrium 2077 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1045 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 951 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 959 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2810 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2948 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 520 micro
-
Lut-zea 149 micro
Hozzávalók
-
300 g csirkemellfilé
-
1 db póréhagyma
-
4 db paradicsom
-
50 g szalámi
-
250 g ricotta
-
200 g crème fraîche
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Szeljük apró csíkokra a csirkemellet, és a vajon kezdjük el párolni egy nagyobb serpenyőben.
- Adjuk hozzá az előzetesen felkarikázott póréhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük a grillfűszerrel, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott szalámit is. Tegyünk hozzá még ízlés szerint sót, borsot, ha kell. (A csirke legyen azért átsült -bára sütőben még úgyis eltölt egy kis időt.)
- Főzzük közben mega tésztát előírás szerint.
- Egy külön - nagyobb -tálban keverjük össze a crème fraîche -t, a reszelt sajtokat, a tojásokat. Adjuk hozzá a serpenyőben gőzölgő csirkés-paradicsomos-bazsalikomos anyagot, valamint a kifőtt tésztát is.
- Az egészet öntsük egy tepsibe/ jénaiba. Szórjuk meg az apróra vágott piros chilivel.
- Süssük kb. 20 percet (közepes tűzön).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 53209
- Feltöltés dátuma: 2010. február 12.
Ajánló
Vendégváráshoz remek. Előre elkészíthető, 20 perc alatt sütőbe tolva kész.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egy egyszerű, finom étel. Anyósom a múlt héten kínált meg vele bennünket, a receptet egyből elkértem, s tegnap már mi vendégeltük meg vele a barátainkat. Náluk is sikert aratott. Kis kiegészítés a hozzávalókhoz: tésztának én valami nagyobb formátumút ajánlanék, de bevallom, nincs most előttem, melyik is lenne jó azok közül, amit odahaza lehet kapni. (Nem gondoltam volna, hogy lehet különbség a száraztészta felhozatalban... Bár itt rengeteg féle-fajta van, még sincs mákos csíknak vagy túrós csuszának való -igaz, a mi túrónkat sem ismerik a svédek.) A crème fraîche-re ajánlatokat is szívesen fogadok. Lehet, hogy simán a tejföl is megteszi, nem kell keverni joghurtot hozzá? Szezonra bármikort írtam, merthogy mostanság tényleg lehet kapni mindent minden időpontban. De mivel bazsalikom és paradicsom is nyáron a legízletesebb -hát legyen akkor ez elsősorban egy nyári étel... Megvitattuk a konyha kérdést -a felhasznált alapanyagok alapján olasznak tartjuk -a skandináv elkészítési színhely ellenére is. (A fényképen egy kétszemélyes adag látható.)