r
Nosalty Logó

Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2089 micro
Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    2261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2032 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8356 micro
Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Elkészítés

A rizsfelfujthoz

  1. Enyhén sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
  2. A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
  3. Serpenyőben vaj, és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit, és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
  4. Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
  5. Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet.
  7. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított megvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készreforraljuk.
  8. Miután megsült a felfújt a zöldborsókrémmel tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5505
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel tökéletes újrahasznosításra is. Ha marad egy kis sült húsunk, főtt rizsünk, már bele is vághatunk. Nagyon egyszerű és mutatós ételt készíthetünk rövid idő alatt. Használhatunk hozzá csirke, vagy pulykahúst, akár kolbászt, vagy bacont is tehetünk bele. És persze a zöldségek is szabadon választhatók. Ízvilágában tegyük különlegessé, bátran használjuk friss zöldfűszereket hozzá. Persze ne csak maradékból készítsük el!

Hozzávalók

A rizsfelfujthoz

A zöldborsókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...