Csirkés rizsfelfújt korianderes zöldborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rizsfelfujthoz
-
125g csirkecomb139 kcal
-
38g rizs134 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
13g gomba3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldborsókrémhez
-
75g zöldborsó61 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
671
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rizsfelfujthoz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldborsókrémhez
-
300g zöldborsó243 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2678
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rizsfelfujthoz
-
26.2g csirkecomb29 kcal
-
7.8g rizs28 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
7.8g sonka11 kcal
-
2.6g gomba1 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
13.1g főzőtejszín17 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldborsókrémhez
-
15.7g zöldborsó13 kcal
-
1.7g medvehagyma2 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
5.2g főzőtejszín7 kcal
-
5.2g víz0 kcal
Összesen
140
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 261.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2089 micro
Összesen
671
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 148.1 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4907.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1539 mg
-
Nátrium 2261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1045.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 896 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 2032 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8356 micro
Összesen
2678
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A rizsfelfujthoz
-
15 dkg rizs
-
2 db tojás
-
5 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2.5 dl főzőtejszín
-
3 szál kakukkfű
-
3 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldborsókrémhez
-
1 ek koriander
-
2 dkg vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
1 dl víz
Elkészítés
A rizsfelfujthoz
- Enyhén sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
- A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
- Serpenyőben vaj, és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit, és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
- Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
- Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet.
- A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított megvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készreforraljuk.
- Miután megsült a felfújt a zöldborsókrémmel tálaljuk
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5505
- Feltöltés dátuma: 2012. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel tökéletes újrahasznosításra is. Ha marad egy kis sült húsunk, főtt rizsünk, már bele is vághatunk. Nagyon egyszerű és mutatós ételt készíthetünk rövid idő alatt. Használhatunk hozzá csirke, vagy pulykahúst, akár kolbászt, vagy bacont is tehetünk bele. És persze a zöldségek is szabadon választhatók. Ízvilágában tegyük különlegessé, bátran használjuk friss zöldfűszereket hozzá. Persze ne csak maradékból készítsük el!