r
Nosalty Logó

Csirkés karfiolsült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés karfiolsült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük.
  3. Serpenyőben vajon kisütjük.
  4. Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez, és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal.
  5. Kivajazott tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut, és ráöntjük a krémet.
  6. A tetejét megszórjuk bőven sajttal.
  7. Addig sütjü előmelegített sütőben, ameddig a sajt megpirul, és a tojásos krém megdermed.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1427
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 77752
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...