r
Nosalty Logó

Csirkés-gombás tepsis krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vira
Csirkés-gombás tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3771.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 2277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk fel ujjnyi széles csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, forgassuk bele egy kanál olajba és a bazsalikomba. Tegyük félre állni.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  3. A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, karikázzuk fel a hagymát, a gombát mossuk meg, azt is karikázzuk.
  4. Két evőkanál olajjal kenjünk ki egy tepsit vagy egy nagyobb jénait, és rétegezzük a hozzávalókat: először a krumpli fele, ezt hintsük meg egy kevés sóval, rá a csirke, majd a hagyma, a gomba, és végül a krumpli másik fele. Ha a sósabb ízeket kedveljük, a hagymát és a gombát is szórjuk meg egy kevés sóval, egyébként csak a krumplikat. A maradék olajjal hintsük meg a tetejét, hogy ne égjen meg.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig süssük lefedve, majd 20-25 percig fedő nélkül, ha a krumpli széle már barnul, akkor jó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10556
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Ajánló

Ha extrán szeretnénk, a tetejére még tehetünk sajtot és/vagy bacont.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Kollégista-stílusú" főzőcske alkalmával született recept: megnéztem, mi van a hűtőben/kamrában, és ami szimpatikus volt, azt belerámoltam egy tepsibe, és összesütöttem. A siker osztatlan volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...