Csirkés fodros kel stir-fry
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g csirke146 kcal
-
0 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
50g fodros kel0 kcal
-
31 kcal
-
80g retek12 kcal
Összesen
269
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g csirke292 kcal
-
0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
100g fodros kel0 kcal
-
62 kcal
-
160g retek23 kcal
Összesen
536
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
27.2g csirke40 kcal
-
0 kcal
-
3.8g salottahagyma2 kcal
-
13.6g fodros kel0 kcal
-
8 kcal
-
21.8g retek3 kcal
Összesen
72
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 229.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
269
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 458.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 448 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
536
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
20 dkg csirke
-
1 kávéskanál ras el hanout
-
1 közepes db salottahagyma
-
10 dkg fodros kel
-
8 db retek
Elkészítés
- Az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük.
- A salottahagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
- A csirkehúst felkockázzuk, a hagymára dobjuk, és ras el hanout-tal megszórjuk. Fedővel letakarja pároljuk.
- A fodros kel középső, vastag erét kivágjuk, és a leveleket falatnyi darabokra aprítjuk. A hagymához adjuk, elkeverjük.
- A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a csirkekockákra szórjuk.
- A retket megmossuk, felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk.
- Együtt pároljuk pár percig. Érdemes a paprikát és a retket csak roppanós puhára párolni, hogy legyen mit rágni még.
- Két tálon elosztva melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1152
- Feltöltés dátuma: 2016. május 30.
Ajánló
Quinoával, rizzsel, krutonnal tovább gazdagítható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pikáns, a fodros kel ízét jól egyensúlyozó meleg saláta.