r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolis rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szigó
Csirkés-brokkolis rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 391 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3464.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10011 micro
Összesen 2349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és megpároljuk.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és egy olívaolajjal kikent tepsi vagy jénai aljára tesszük. Megsózzuk, rászórunk ízlés szerint majoránnát és kakukkfüvet.
  3. A cukkinit vékony karikákra vágjuk, és a csirke tetejére sorozzuk. Megsózzuk ezt is, és egy kevés borsikafüvet szórunk rá.
  4. A csirkét a cukkinivel betesszük a sütőbe kb. 20 percre. Ne takarjuk le, hogy a leve párologni tudjon.
  5. A tepsit kivesszük a sütőből, és a brokkolit a cukkini tetejére rendezzük.
  6. A tejfölt összekeverjük egy felvert tojással, a karikára vágott újhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a lereszelt füstölt sajttal, majd elegyengetjük a brokkoli tetején. Ebbe a masszába már ne tegyünk sót, a füstölt sajt elég aromás.
  7. Ezután visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13672
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Ajánló

Könnyű ebédhez vagy vacsorához ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szigó 5 recept

Friss, könnyű ételre vágytam, és a házi füstölt kecskesajtot is el kellett használni, nehogy megromoljon. Így született a mai "csőben sültem". Legközelebb friss rozmaringgal fogom kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...