r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves Levender konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Levender
Csirkeraguleves Levender konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    3354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5325 micro
Összesen 641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a répát kevés olajon puhulásig dinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig főzzük. Ekkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a sót, a borsot és a borsót, amit kb. 20 percig kevés vízen főzünk.
  2. Felöntjük 0,5-1 l vízzel, amikor felforr, hozzáadjuk a leveskockát. Amíg ez felforr, a lisztet és a tejfölt összekeverjük (a leves levéből is adhatunk hozzá), és folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.
  3. Végül a tésztát is hozzáadjuk, amikor ez is megfőtt, már lehet is enni. De ha még 1-2 órát ,,rotyog", igazán jót fog tenni a végeredménynek.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6498
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Levender 6 recept

Szeretjük a hagyományos borsólevest. Ezt szerettem volna egy kis pipi husival feldobni. Ez lett belőle (...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...