r
Nosalty Logó

Csirkemellbe göngyölt rántott póré

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Csirkemellbe göngyölt rántott póré
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 877 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4058.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3858 micro
Összesen 2632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és gyengén kiklopfoljuk. Legalább egy óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy a hús jól átvegye a só ízét.
  2. A pórékról lefejtjük a külső burkot, és három nagyobb darabba vágjuk. A zöldes szárakat félretesszük díszítéshez.
  3. A póré darabkákat sós, lobogó vízbe dobjuk kb. 2 percre. Majd szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük. Nem szabad teljesen megpuhulnia!
  4. Csirkemellbe göngyöljük a pórét, és fogpiszkálóval megtűzzük.
  5. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. Vízben főtt burgonya és tartármártás illik hozzá, de bármilyen más körettel is finom.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1582
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellbe göngyölt rántott póré
Lizinka_ 607 recept

A nem mindennapi íze miatt szereti a család. A vasárnapi ebéd tervezésénél erre esett a választás. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...