Csirkemell sárgarépás narancsos mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
130g narancs45 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
260g narancs89 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
1083
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.8g narancs8 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
8.4g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
27.4g csirkemellfilé33 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g fehérbor4 kcal
-
9.1g csirke alaplé1 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
4.1g narancslé2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
99
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 341.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 1249 micro
-
β-karotin 3233 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 683.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 2499 micro
-
β-karotin 6467 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1107 micro
Összesen
1083
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db narancs
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 cm gyömbér
-
0.5 db chili
-
300 g csirkemellfilé
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml fehérbor
-
100 ml csirke alaplé
-
150 ml habtejszín
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
1 tk citromlé
Elkészítés
- A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
- A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd juliennre vágjuk. A hagymát gyűrűkre vágjuk. A fokhagymát, gyömbért és chilit apróra vágjuk.
- A húst kockákra vágjuk, a forró olajban körben megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
- A visszamaradt pecsenyezsírban a sárgarépát kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit, további 1-2 percig dinszteljük.
- Felöntjük a borral, és hagyjuk elpárologni. Hozzáöntjük a levest, a tejszínt és a narancslevet, kb. 5 percig főzzük, a húst visszatesszük a mártásba, egyet rottyantunk rajta.
- A végén hozzáadjuk a narancsfiléket, és felmelegítjük a mártásban. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5325
- Feltöltés dátuma: 2015. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártást besűríthetjük kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.