r
Nosalty Logó

Csirkemell sárgarépás narancsos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemell sárgarépás narancsos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3233 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    6467 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 1083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd juliennre vágjuk. A hagymát gyűrűkre vágjuk. A fokhagymát, gyömbért és chilit apróra vágjuk.
  3. A húst kockákra vágjuk, a forró olajban körben megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk.
  4. A visszamaradt pecsenyezsírban a sárgarépát kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit, további 1-2 percig dinszteljük.
  5. Felöntjük a borral, és hagyjuk elpárologni. Hozzáöntjük a levest, a tejszínt és a narancslevet, kb. 5 percig főzzük, a húst visszatesszük a mártásba, egyet rottyantunk rajta.
  6. A végén hozzáadjuk a narancsfiléket, és felmelegítjük a mártásban. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5325
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártást besűríthetjük kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...