r
Nosalty Logó

Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4706 micro
Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Töltelékhez

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemell filéket megmossuk, leitatjuk, és a vastagságánál keresztben kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát belenyomjuk a joghurtba, teszünk hozzá kis olajat, és a csirkét beleforgatjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pácolódni.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Kiterítjük a csirkemelleket, beborítjuk spenótlevelekkel, és a közepébe teszünk egy kanállal a töltelékből. Feltekerjük, végeit behajtjuk, vagy fogpiszkálóval megtűzzük, vagy szorosan egymás mellé tesszük majd őket. Mindegyik köré bacon-t tekerünk.
  5. Egy kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a tekercseket. Elvileg nem folyik ki a töltelék, mert a zsemle és a tojás egyben tartja.
  6. 30 percig lefedve sütjük, majd fedetlenül, néha locsolgatva még kb. 15 percig, míg kis színt kap.

Töltelékhez

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. Összemorzsoljuk a juhtúróval, beletesszük a tojást, kaprot, kis sót, ízlés szerint borsot.
  3. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá zsemlét vagy zsemlemorzsát.
  4. Jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1945
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Ajánló

Krumplipürét, rizst, mazsolás rizst, befőttet ajánlok mellé. Hidegen hidegtálakon is jól mutat. Juhtúró hiányában készíthetjük fetával, kecskesajttal vagy akár sima tehéntúróval is, csak ez utóbbi esetben tegyünk bele kicsit több sót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon juhtúróm, és sztrapacskához nem volt kedvem, úgyhogy ezt a receptet találtam az interneten, a spenót hozzáadása saját ötlet volt.

Hozzávalók

Húshoz

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...