r
Nosalty Logó

Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Töltelékhez

584
Kalória
38g
Fehérje
17.6g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
146.4g
Víz
129.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
4.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 584 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4706 micro
Összesen 2334 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemell filéket megmossuk, leitatjuk, és a vastagságánál keresztben kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát belenyomjuk a joghurtba, teszünk hozzá kis olajat, és a csirkét beleforgatjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pácolódni.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Kiterítjük a csirkemelleket, beborítjuk spenótlevelekkel, és a közepébe teszünk egy kanállal a töltelékből. Feltekerjük, végeit behajtjuk, vagy fogpiszkálóval megtűzzük, vagy szorosan egymás mellé tesszük majd őket. Mindegyik köré bacon-t tekerünk.
  5. Egy kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a tekercseket. Elvileg nem folyik ki a töltelék, mert a zsemle és a tojás egyben tartja.
  6. 30 percig lefedve sütjük, majd fedetlenül, néha locsolgatva még kb. 15 percig, míg kis színt kap.

Töltelékhez

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. Összemorzsoljuk a juhtúróval, beletesszük a tojást, kaprot, kis sót, ízlés szerint borsot.
  3. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá zsemlét vagy zsemlemorzsát.
  4. Jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34

Volt itthon juhtúróm, és sztrapacskához nem volt kedvem, úgyhogy ezt a receptet találtam az interneten, a spenót hozzáadása saját ötlet volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!