r
Nosalty Logó

Csirkemell lecsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemell lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    1931 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előkészületekhez a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk, valamint a paradicsomot alapos mosás után cikkekre vágjuk.
  2. Serpenyőben kicsi olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, majd megpirítjuk úgy, hogy kicsit odakapjon. Véleményem (és a családom véleménye szerint is) a lecsó titka az odakapásban rejlik.
  3. Hozzáadjuk a paprikát, ezt is odapirítjuk kicsit, majd mikor elkezd megszottyadni és pici levet engedni, akkor adjuk hozzá a paradicsomcikkeket. Kevés fehérborral meglocsoljuk. Ízesítjük sóval és borssal. A lecsónk akkor van kész, mikor finom szaftos lesz a paprikától és a paradicsomtól (szétfőnek/szétpárolódnak).
  4. Ha elkészült a lecsónk, semmi más teendőnk nincs, mint a vékonyra szelt csirkemell-szeleteket besózni és beborsozni. A szeleteket a lecsóra helyezzük, majd így sütjük, mondhatni inkább pároljuk meg. Ha a lecsó nagyon elfőné a levét időközben, akkor pótoljuk víz, szárnyas alaplé, esetleg fehérbor hozzáadásával.
  5. Melegen, rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13262
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre elmondhatom, hogy leszüreteltem életem első saját termesztésű paprikáját és paradicsomát. Az eseményt hogy és mivel is lehetne jobban megkoronázni, mint lecsóval. A lecsó nemzeti ételünk, melyet mindenki máshogy készít és másként szeret. Egyáltalán nem gondolom, hogy bárki is innen lesné el a lecsókészítés rejtett nagy titkait. Ám ahhoz, hogy egy lépéssel teljesebb legyen a recepttáram ezen kicsiny blogon, mégis arra a következtetésre jutottam hosszas hezitálás után, hogy közzé teszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...