adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
150g tv-paprika25 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
323
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
646
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
31.1g csirkemellfilé37 kcal
-
23.3g tv-paprika4 kcal
-
15.6g paprika3 kcal
-
18.7g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
3.9g víz0 kcal
Összesen
51
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 516.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 966 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
323
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1640.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 370 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 329 micro
-
β-karotin 1931 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 6175 micro
-
Lut-zea 1697 micro
Összesen
646
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 480 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
3 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
- Az előkészületekhez a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk, valamint a paradicsomot alapos mosás után cikkekre vágjuk.
- Serpenyőben kicsi olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, majd megpirítjuk úgy, hogy kicsit odakapjon. Véleményem (és a családom véleménye szerint is) a lecsó titka az odakapásban rejlik.
- Hozzáadjuk a paprikát, ezt is odapirítjuk kicsit, majd mikor elkezd megszottyadni és pici levet engedni, akkor adjuk hozzá a paradicsomcikkeket. Kevés fehérborral meglocsoljuk. Ízesítjük sóval és borssal. A lecsónk akkor van kész, mikor finom szaftos lesz a paprikától és a paradicsomtól (szétfőnek/szétpárolódnak).
- Ha elkészült a lecsónk, semmi más teendőnk nincs, mint a vékonyra szelt csirkemell-szeleteket besózni és beborsozni. A szeleteket a lecsóra helyezzük, majd így sütjük, mondhatni inkább pároljuk meg. Ha a lecsó nagyon elfőné a levét időközben, akkor pótoljuk víz, szárnyas alaplé, esetleg fehérbor hozzáadásával.
- Melegen, rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13270
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Végre elmondhatom, hogy leszüreteltem életem első saját termesztésű paprikáját és paradicsomát. Az eseményt hogy és mivel is lehetne jobban megkoronázni, mint lecsóval. A lecsó nemzeti ételünk, melyet mindenki máshogy készít és másként szeret. Egyáltalán nem gondolom, hogy bárki is innen lesné el a lecsókészítés rejtett nagy titkait. Ám ahhoz, hogy egy lépéssel teljesebb legyen a recepttáram ezen kicsiny blogon, mégis arra a következtetésre jutottam hosszas hezitálás után, hogy közzé teszem.