r
Nosalty Logó

Csirkemell gazdagon Bigsam módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bigsam
Csirkemell gazdagon Bigsam módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.8 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 735 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    425.2 g

Zsír

  • Összesen
    272 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12526.8 g
  • Cink
    544 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    415 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4248 mg
  • Nátrium
    5613 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2019 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    53 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    245 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    140 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 4408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csészében egy kis szójaszósszal összekeverünk borsot, fokhagymaport, curryt.
  2. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágjuk. Nem klopfoljuk, csak bekenjük a fűszerkeverékkel. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az apróra vágott hagymát vajon fonnyasztjuk, beledobjuk a félbevágott, majd felszeletelt gombát. Megszórjuk borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntünk rá egy kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A csirkemell mindkét oldalát elősütjük vékony kacsazsíron.
  5. Egy tepsit kikenünk vajjal, belerakjuk a húsokat, tetejüket megkenjük vékonyan mustárral, ráteszünk egy szelet fehérpecsenyét. Azt megkenjük a kikevert túróval (a túrót összekeverjük a megmaradt tejszínnel), köré rakjuk a gombát, az egészet beterítjük bacon szeletekkel, majd a sajttal
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3537
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Ajánló

Egy finom rosét javaslok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell gazdagon Bigsam módra
Bigsam 1 recept

Vasárnapi ebédhez keresgéltem ötleteket. Rossz szokásom, hogy több recept is megtetszik, és ezekből elkezdek kombinálni - mi lenne, ha ezt a két receptet összefognám, de ezt kihagynám, ezt beletenném... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...